8 ok, amiért ajánlott Felnőtteknek a goji bogyó

Rohanó világunkban egyre inkább felértékelődnek azok a tápanyagok, táplálékok, melyek hozzásegítenek minket ahhoz, hogy könnyebben  legyünk képesek megbirkózni a mindennapok kihívásaival, és így elkerülhessük napjaink egyik népbetegségét, a stresszt.

A Goji Bogyó páratlanul egyedülálló hatóanyag összetétele a természet erejével segíthet minket hozzá, hogy sokkal több energiánk legyen, és így jobban teljesíthessünk mind munkahelyünkön, mind pedig a magánéletünk területén.

A Goji Bogyóval könnyebben megy a munkamunka1

A Goji Bogyó igazi szuperélelmiszerként valóban roppant sokrétűen támogatja szervezetünket, így annak szinte minden funkciójára pozitívan hathat. 

Ha rendszeresen fogyasztjuk a Gojit, akkor igen hamar érzékelhetjük, hogy jelentősen megnövekedik energiaszintünk, könnyebben gyűrjük le az elénk tornyosuló feladatokat, ezáltal jóval hatékonyabban teljesíthetünk a munkahelyünkön, ráadásul még nap végére is bőven marad energiánk. 

Hatékonyabb immunműködés, kevesebb betegség

A Goji Bogyó feltölti szervezetünket mindazokkal az értékes tápanyagokkal, melyekre szüksége van ahhoz, hogy ki tudja védeni a különböző fertőzéseket, betegségeket, az enyhébb megfázástól kezdve egészen a súlyosabb megbetegedésekig.

Ennek köszönhetően jóval ritkábban gyűrhet le minket valamilyen betegség, de ha el is kapnánk valamilyen fertőzést, akkor is általában sokkal enyhébb tünetekkel és gyorsabb gyógyulással számolhatunk. Ezáltal pedig elkerülhetjük a betegségek miatti kényszerpihenőket, melyek után rendszerint felhalmozódnak feladataink, így csak még tovább fokozzák leterheltségünket.

A Goji Bogyó rendkívül erőteljes antioxidáns hatással rendelkezik, ami által sikeresen szállhat szembe a káros szabadgyökökkel, melyek számtalan problémát és betegséget képesek előidézni szervezetünkben.

A Goji Bogyó antioxidáns hatásai által védi létfontosságú szerveinket a különféle degeneratív betegségektől is, és támogatja őket a minél hatékonyabb működésükben.

A Goji Bogyóval tisztán láthatunk

A Goji megadja szemünknek mindazokat a vitaminokat és tápanyagokat, melyekre szüksége van, hogy hatékonyan el tudja látni feladatait. A Goji Bogyóban jelentős mennyiségű zeaxantin, lutein és A-vitamin található, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy szemeink egészségesek maradjanak.

E tápanyagok jelentősen hozzájászemek-latas-javitasrulhatnak látásunk erősítéséhez, és támogatják szemeinket abban is, hogy ne fáradjanak ki az egész napos megfeszített munkavégzés során se.

Ezért a Goji Bogyó különösen ajánlott a számítógép előtt dolgozók számára, mivel segítségével megóvhatjuk szemeinket a monitor káros hatásaitól, így jóval kevésbé fáradhatnak el a napi munkavégzés során, ami által még nap végén is élesen láthatunk.

A Goji Bogyó a benne található nagy mennyiségű A-vitamin által hozzájárulhat a szürkületben, illetve sötétben való jobb látáshoz is, mivel támogatja szemeinket abban, hogy könnyebben és gyorsabban tudjon alkalmazkodni a változó fényviszonyokhoz és a csökkenő fénymennyiséghez, mely különösen hasznos lehet vezetés közben.

A Goji Bogyó segíti az emésztést

A Goji Bogyó kiemelten támogatja májunk működését, ami által jóval hatékonyabban tudja ellátni méregtelenítő tevékenységét. Ennek köszönhetően pedig jelentősen javul emésztésünk hatékonysága, és eltűnhet a sokak életét megkeserítő felfúvódás is.

A Goji Bogyó tehát támogatja az elfogyasztott ételek jobb feldolgozását, mely által szervezetünk több hasznos tápanyaghoz juthat hozzá, ami az egész szervezet működésére pozitív hatással van.

Ráadásul a Goji átfogóan támogatja az egész anyagcserét, növeli annak hatékonyságát, mely alapvetően befolyásolja és javítja a teljes szervezet működését és egészségét. 

A Goji a fiatalság megőrzőjeshutterstock_205052776

A Goji Bogyó az egyetlen olyan természetben fellelhető élelmiszer, mely serkenti az agyalapi mirigy működését, ezáltal pedig fokozza a HGH nevű növekedési hormon termelését is.

Ez azért kiemelt jelentőségű, mert a HGH bizonyítottan lassítja az öregedés folyamatait, s a kor előrehaladtával egyre kevesebb HGH termelődik szervezetünkben.

A HGH többek között növeli az energiaszintet, a csontsűrűséget és az izomtömeget is.

A Goji Bogyó a benne található poliszacharidoknak, pontosabban fogalmazva az úgynevezett „mester molekuláknak” köszönhetően képes növelni a HGH szintjét a szervezetünkben.

Érdekességként megemlítendő, hogy a hagyományos ázsiai goji bogyót termesztő területeken – ahol mindennapos a fogyasztása – a lakosság sokkal egészségesebb, és átlagosan jóval magasabb az élethosszuk, mint a világ más tájain. Ez pedig nagymértékben köszönhető a Goji Bogyó egészségvédő és öregedésgátló hatásainak.

A Goji Bogyó a menedzserek szolgálatában

A farkasbogyó nem csupán a fizikai, hanem a szellemi teljesítőképességet is nagymértékben fokozhatja. Ez pedig roppant értékes tulajdonsága egy cégvezető vagy menedzser számára, akinek nap mint nap fontos döntéseket kell hoznia.

A Goji feltölti az egész szervezetet energiával, így felturbózza annak működését, és növelheti az erőnlétet.

A Goji Bogyó serkentheti az agyműködést, élénkítheti a gondolkodást, ráadásul mindezt teljesen természetesen éri el, miközben jelentősen hozzájárul az általános egészségi állapot javításához is.

Nem véletlen tehát, hogy Ázsiában a Goji Bogyót az elsőszámú agyserkentőként tartják számon, melyet részben annak is köszönhet, hogy megtalálható benne a betain, ami a szervezetben kolinná alakul át, mely javítja az emlékezőképességet és a memóriámunkat.

A Goji Bogyó hozzásegíthet a jobb közérzethez és a pozitívabb hozzáálláshoz, mely által a cégvezető kiegyensúlyozottabbá válhat, ami bizonyára jó hatással lesz a munkavégzésére is.

Ráadásul a Goji kivételes hatóanyagjainak köszönhetően hatékonyan csökkentheti a stresszt, így az azzal járó szorongásos tüneteket is mérsékelheti.

A Goji Bogyó fogyasztása által javulhat az egészségi állapotunk és a közérzetünk, minek köszönhetően a munkához való kedvünk is jelentősen növekedhet, így könnyebben és gyorsabban végezhetünk a napi teendőinkkel is.

A Goji Bogyó adaptogén, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy képes a szervezetben zajló folyamatok szabályzására, vagyis segít a sejtek és a szervek működésének kiegyensúlyozásában. Ezáltal pedig képes csökkenteni a fáradtságot is.

Ráadásul a Goji az álmatlanság egyik kiváló természetes ellenszere is, így a Goji rendszeres fogyasztása hozzásegíthet a jobb, pihentetőbb alváshoz. A Gojiban található melatonin segíti a szervezet belső órájának működését, mely szintén fontos a pihentető alvás szempontjából.

Tehát egy cégvezető vagy menedzser jóval kipihentebb és összeszedettebb lehet a Goji Bogyó rendszeres fogyasztása által.

Jobb sportteljesítmény Gojival

A Goji Bogyó rendszeres fogyasztása különösen ajánlott sportolóknak vagy fizikai munkát végzőknek, mivel növeli a szervezet erőnléti állapotát, fokozza a fizikai teljesítőképességet, ezáltal pedig jelentősen javíthatja a sportteljesítményt is.

A farkasbogyó kiemelt tulajdonsága, hogy javítja a véráramlás hatékonyságát, amivel a legjobb szintű oxigénfelvételt biztosítja az iedzes-sportzmok számára. Ennek köszönhetően az izmok nagyobb és hosszabb időn át tartó erőkifejtésre lehetnek képesek.

Ráadásul a Goji adaptogén hatásai által képes lehet elérni, hogy tovább bírjuk az edzéseket, és ezáltal jobb eredményeket érhessünk el.

Az adaptogének emellett nagymértékben javítják a reakcióidőt és a reflexek működését, valamint segítik a motorikus koordinációs képességek fejlesztését is.

A Goji Bogyóban található jelentős mennyiségű fehérje nagymértékben támogathatja az izomépülést és az izomzat megtartását. Ráadásul a Goji Bogyóban jelen van a glutamin nevű vegyület is, mely nélkül nem lehetséges izomépülés.

A Goji Bogyó az izomlázat is képes lehet megelőzni, mivel az ezt kiváltó tejsavat le tudja bontani a benne található laktát-dehidrogenáz nevű enzim, így az izmok tovább bírhatják a megterhelést.

A szépség belülről fakad

A Goji Bogyó alapvető tápanyagokkal látja el szervezetünket, ezáltal javítja a létfontosságú szerveink működését, fokozza a méregtelenítési folyamatok hatékonyságát, vagyis az egész szervezet működésére jótékonyan hat. Ennek köszönhetően pedig jelentősen hozzájárulhat nem csupán egészségünkhöz, hanem szépségünkhöz is.

Különösen kedvező hatást gyakorol bőrfelszínünkre, mivel belülről táplálja azt, így sokkal rugalmasabbá és tisztábbá varázsolhatja bőrünket.

A Goji Bogyó magában hordozza a 21 étrendi nyomelem felét, melyeknek számtalan jótékony hatása van a külsőnkre nézve:

  • hozzájárulnak a vérképzéshez a vas által;
  • segítik a bőr gyógyulását és hozzájárulnak rugalmasságához a cinknek köszönhetően;
  • a szelén segítségével fokozzák a C-vitamin hatásait;
  • a kalcium alapvető fontosságú a bőr, a haj és a csontok egészsége szempontjából.

A Gojiban található nagy mennyiségű C-vitamin rendkívül  fontos a bőr egészsarcapolas-borapolas-szepseg-bor-21ége és fiatalságának megőrzése szempontjából, ugyanis fokozza a kollagén termelését, és hozzájárul a gyors sebgyógyuláshoz is.

Ráadásul a C-vitamin hatékonyan védi a bőr sejtjeit is a káros szabadgyökök negatív hatásaitól.

Az aminosavak pedig fiatalos külsőt biztosíthatnak azáltal, hogy feltöltik a bőr sima és finom vonalait, javítják a textúráját, és növelik a hidratáltságát.

A karotinoidok, így a béta-karotin, a lutein, a zeaxantin vagy a xantifol pedig segítenek megőrizni a szép, fiatalos és ragyogó bőrt, mivel hatékony védelmet biztosítanak a káros napsugárzás ellen.

A Goji Bogyóban található poliszacharidok igen hatékony bőrregeneráló és gyulladáscsökkentő hatásukról is ismertek, melyek által segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát idősebb korban is.

A Goji Bogyó jelentősen növeli az ATP nevű vegyület termelését, ami nélkülözhetetlen a sejtek optimális működéséhez, így a bőr önregeneráló képességéhez is.