Gyakori kérdések a farkasbogyóról

Mik a legfontosabb tudnivalók a Goji Bogyóról?

A goji, másik nevén a farkasbogyó Kínában és a Himalája egyes területein őshonos lombhullató cserje. Gyümölcse élénkpiros színű és ellipszis formájú. Ízét tekintve igen kellemes, édes-savanykás zamatú. 

A Goji Bogyót már hosszú évezredek óta fogyasztják, a hagyományos kínai orvoslásban a goji előkelő helyen szerepelt, mivel igen hamar felismerték fantasztikus tápláló, erősítő, egészségmegőrző, élénkítő és nemi vágyat fokozó hatásait.

Miért nevezik a Goji Bogyót szuperélelmiszernek?

Az angol eredetű superfood megnevezést olyan táplálékokra használjuk, melyek rendkívül koncentrált formában tartalmaznak alapvető és létfontosságú tápanyagokat, valamint széleskörű és átfogó pozitív hatásaik vannak az emberi szervezetre.

A Goji Bogyó zsírsavjai között ott van mind a 8, esszenciális, vagyis létfontosságú aminosav is. Továbbá komplex vegyületeket, rostokat és nagy mennyiségű és kiváló minőségű fehérjét is találunk benne. Mindemellett nélkülözhetetlen vitaminokat (például A-,C-,E-vitamin), ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz, valamint poliszacharidokban és antioxidáns vegyületekben is roppant gazdag.

A Goji Bogyó hatóanyagai között fellelhető a rendkívül ritka előfordulású germánium és szelénium is.

Mindezek miatt a Goji Bogyót a világ egyik legegészségesebb ételeként tartják számon.

E gazdag tápanyagtartalomnak köszönhetően az egész szervezet működésére pozitívan hat, így többek között remek immunerősítő, szív-és érrendszert támogató, látásjavító és jelentősen fokozza a szervezet antioxidáns védelmét is.

Kinek, milyen esetekben érdemes Goji Bogyót fogyasztania?

A Goji Bogyó gyermekek, fiatalok és idősek, valamint férfiak és nők számára is ajánlott tápanyagforrás. Tehát mindenki fogyaszthatja az egészség megőrzése érdekében korra és nemre való tekintet nélkül.

Azt azonban célszerű figyelembe venni, hogy a Goji Bogyó nem közvetlenül valamely betegség kezelésére szolgál, hanem elsősorban feltáplálja szervezetünket, így hozzájárulhat a betegségek megelőzéséhez.

Hogyan és mikor fogyasszuk a Goji Bogyó készítményeket?

A Goji Bogyót tulajdonképpen a nap bármely szakában fogyaszthatjuk, azonban talán akkor a leghatásosabb, ha reggel vesszük magunkhoz. 

A Mannavita 100%-os Bio Goji Gyümölcslevet fogyaszthatjuk önmagában, de akár más gyümölcslével is elkeverhetjük. Az ital az üvegből kitöltve azonnal fogyasztható.

A szárított Goji Bogyókat pedig bármikor elrágcsálhatjuk, mint bármely más szárított gyümölcsöt. Ezen kívül ehető más gyümölcsökkel együtt, teának vagy turmixnak is elkészíthető, müzlibe is keverhető, de akár süteményekbe is belesüthetjük. 

Mennyi a Goji Bogyó szokásos napi adagja?

Naponta 10-30 gramm szárított/nyers Goji Bogyó, vagy 10-30 ml Goji gyümölcsvelő fogyasztása javasolt.

Mely formája a leghatásosabb a Goj Bogyónak, és honnan tudom beszerezni?

Mind a szárított, mind pedig a gyümölcslé formájú Goji Bogyó hatásos, a különbség csupán annyi, hogy a gyümölcslének magasabb a tápanyagtartalma, mivel koncentráltabb összetételű. Így kis mennyiség is elegendő belőle naponta.

Ha Goji Bogyó gyümölcslevet vagy szárított Goji Bogyót szeretne rendelni, akkor ezt itt megteheti gyorsan és könnyedén, néhány kattintással, regisztráció nélkül!

Lehetnek-e mellékhatásai a Goji Bogyó fogyasztásának?

A Goji Bogyó biztonsággal fogyasztható, azonban egyes gyógyszerekkel és táplálékkiegészítőkkel  együtt alkalmazva nem kívánt hatásokat okozhat.

A Goji bogyó reakcióba léphet a vérhígító szerekkel, mint például a Warfarin. Ezért ha Ön ezt, vagy bármilyen hasonló vérhígító gyógyszert szed, akkor semmiképpen se fogyasszon Goji Bogyót!

Szintén mindenképpen konzultáljon orvosával a Goji fogyasztása előtt, ha cukorbetegség kezelésére, magas vérnyomás csökkentésére vagy májvédő gyógyszereket szed!

Ha bármilyen egyéb gyógynövényes étrend-kiegészítőt szed, akkor a Goji Bogyó fogyasztásának kezdete előtt keresse fel kezelőorvosát, és kérje ki a véleményét.

A Goji Bogyó más gyümölcslevekkel együtt nyugodtan alkalmazható.

Biztonságosan fogyasztható a Goji Bogyó?

Igen, teljes mértékben, hiszen egy természetes táplálék, étrend-kiegészítő, amely teljes mértékben megőrzi az eredeti gyümölcs tulajdonságait.

Azonban mivel a goji a burgonyafélék családjába tartozik, ezért aki allergiás a burgonyafélékre (például a burgonyára, padlizsánra vagy paradicsomra), az csak fokozott óvatossággal kezdje el fogyasztani, s csak miután kikérte háziorvosa vagy egy allergológus tanácsát. 

A Goji Bogyó egyébként bármilyen étel vagy ital fogyasztása előtt vagy után adagolható. Így akármilyen étrendbe vagy diétába, de még a cukorbetegek táplálkozásába is könnyen beépíthető.

Mennyi idő alatt lesz érezhető a Goji Bogyó hatása?

A Goji Bogyó fogyasztásának hatásai egyénenként változó időtartam után érzékelhetőek, hiszen mint minden tápanyagra, a Gojira is másképpen reagál mindenki. Ez nagyban függ a szervezet aktuális állapotától, azonban a legtöbb esetben már 1-2 hét fogyasztás után jelentkeznek az első pozitív hatások.

A Goji Bogyó egyébként napi rendszerességgel fogyasztható, tulajdonképpen bármeddig, hiszen a kínaiak egy része manapság is mindennap fogyasztja az élet gyümölcsének is titulált Goji Bogyót.

A Goji Bogyó támogatja a fogyókúrát?

Igen, ugyanis a Goji Bogyó fehérjéi, rostjai és értékes szénhidrátjai hozzájárulnak az ideális testsúly eléréséhez, mivel biztosítják a napi energia-és tápanyagszükséglet jelentős hányadát, így a telítettség érzését keltik, és csökkentik az ételek utáni vágyakozást.

Persze a fogyókúra csak megfelelő mennyiségű testmozgással és egészséges táplálkozással vezethet sikerre.

Gyermekek is fogyaszthatják a Goji Bogyót?

A Goji Bogyó kifejezetten ajánlott a gyermekek immunerősítésére, mivel jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy védekezőképességük maximális hatásfokkal működhessen, és így sikeresen kerülhessék el a fertőzéseket és betegségeket.

Ezen felül pedig a Goji bogyó értékes összetétele nagymértékben támogathatja a gyerekek egészséges fejlődését, növekedését, valamint fokozhatja fizikai és szellemi teljesítőképességüket is.