Fokozza fizikai teljesítményét goji bogyóval!

A sportolók számára rendkívül fontos, hogy minden körülmény között a lehető legjobb formájukat és maximális teljesítményt tudjanak nyújtani. Ehhez igénybe vehetnek különféle szintetikus szereket is, de fontos tudni, hogy ezek többsége negatívan hathat a szervezet egészségi állapotára.

Van azonban egy teljesen természetes megoldás is arra, hogy fokozzuk fizikai teljesítőképességünket, ez pedig nem más, mint a Goji Bogyó. 

A Goji Bogyó felturbózza szervezetét shutterstock_204885154

A Goji Bogyó egyik kiemelkedő hatása, hogy jelentős mértékben fokozza a szervezet erőnléti állapotát, és extra energiát biztosít, ezáltal javíthatja a sportteljesítményt is.

Nem véletlen tehát, hogy a Goji Ázsia elsőszámú adaptogénje, hiszen növeli az állóképességet és a kitartást, valamint fokozza az izomműködést is.

Továbbá javítja a véráramlás hatékonyságát, így maximális oxigénfelvételt biztosít az izmok számára, melyek ennek hatására, jóval nagyobb és hosszabb időtartamú erőkifejtésre lehetnek képesek.

Goji Bogyó a kiegyensúlyozottságért

A Goji Bogyó segíti a jobb alvás és közérzet létrejöttét, amivel hozzájárulhat ahhoz, hogy kipihentek és kiegyensúlyozottak legyünk minden nap. Ez pedig alapvető fontosságú a teljesítményünk szempontjából, legyünk akár élsportolók, vagy akár csak kikapcsolódási szándékkal mozgók, hiszen ha fáradtak vagyunk, akkor mindenképpen csökken a teljesítményünk.

A farkasbogyó hatékonyan csökkentheti a mindennapjainkat megkeserítő stresszt is, főként azáltal, hogy mérsékli a kortizol szintjét a szervezetünkben, melyet a „stressz hormonja“-ként tartanak számon.

Továbbá a Goji Bogyó képes mozgósítani a szervezet rejtett energia-tartalékait, ami szintén hozzájárulhat a felhalmozódott feszültségek csökkentéséhez. 

S mivel a Goji erőteljes antioxidáns hatásokkal rendelkezik, így megakadályozza az oxidatív stressz negatív hatásait, melyek a sportteljesítményt is jelentősen képesek gátolni.

A sportolók szempontjából különösen fontos és hasznos vegyületek az antioxidánsok, mivel az ő szervezetüket fokozottan érik a szabadgyökök sejtkárosító hatásai. A szabadgyökök keletkezését ugyanis a fokozott oxigénfelhasználás is elősegíti, és egy edzés intenzív szakaszában nagyságrendileg 10-20-szorosára is emelkedik a szervezet oxigénfelhasználása.

Tehát sportolás alkalmával a szabadgyökök is megsokszorozódhatnak, s velük együtt a sejtekben és az izmokban okozott sejtkárosodások is.

A Mannavita Bio Goji Bogyó 100%-os Gyümölcsvelő rendszeres fogyasztásával megóvhatjuk szervezetünk sejtjeit a szabadgyökök fokozott támadásaitól, így hozzájárulhatunk a sport melletti egészségmegőrzéshez.

Az adaptogén Goji Bogyóval hatékonyabb az edzés

A szervezet glikogén-és kreatin-foszfát készletei jelentősen megcsappannak egy kimerítő edzés hatására. Azonban a Goji Bogyó egyik jelentős adaptogén hatása, hogy képes ezt a folyamatot lelassítani, ami által tovább folytatható a testmozgás, vagyis jobb eredmények érhetőek el.

Az adaptogének kiemelkedő tulajdonsága, hogy támogatják a szervezetet a változásokhoz való alkalmazkodásban és a stressz elleni küzdelemben. 

Ezért kifejezetten ajánlott sportolók számára, hiszen egy sportoló karrierjében se szeri, se száma a változásoknak, ráadásul élete telis-tele van feszültségekkel és stresszel, főként a versenyidőszakokban.

Az adaptogén tulajdonságú anyagok, mint amilyen a Goji Bogyó is, természetes és szabadon használható doppingszerként szolgálhatják a sportolókat a maximális teljesítmény elérésében, ráadásul eközben még használnak is az egészségi állapotuknak.

Az adaptogénekről azt is megállapították már, hogy jelentősen javíthatják a reakcióidőt és a reflexek működését, továbbá támogatják a motorikus koordinációs képességeket is.

Fehérjebomba az izmok épüléséért

A Goji Bogyó fehérjetartalma nagyságrendileg 15%-os, így jelentősen hozzájárul az izomnövekedéshez és az izom2tömeg megtartásához. Ez kiemelt tulajdonsága a sportolók szemszögéből, azonban nem csupán ezért fontos, hanem mert a fehérjéknek a betegségek megelőzésében is nagy szerepük van.

Mindemellett azért is kell mindannyiunknak elegendő mennyiségű fehérjét fogyasztanunk, mert máskülönben az izmaink sorvadásnak is indulhatnak.

A Goji Bogyó jelentős fehérjetartalma mellett L-glutamin aminosavat is tartalmaz, mely nélkülözhetetlen az izmok egészséges működéséhez, mivel a glutamin az izmok aminosav állományának 61%-át alkotja.

A glutamin jelenléte nélkül nincs izomépülés, ugyanis az izmok valójában nem az edzések alatt, hanem azt követően, a pihenés során épülnek. A fehérje beépítése és lebontása folyamatosan zajlik szervezetünkben, s a lebontás alatt a glutamin kiszabadul az izmokból. Tehát a glutaminszint jelentősen esik a megterhelő fizikai tevékenységek, edzések közben és után.

Azonban ha nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű glutamin az izmokban, akkor nem következhet be izomépítés, sőt, izombontás jön létre.

A Goji Bogyó mindezeken felül csökkentheti az izomfáradtságot is. Sportolás közben izmaink és testünk egyre fáradtabbá válik, ami a besavasodás következménye, ugyanis a keletkező tejsav csökkenti az oxigén áramlását az izmok felé. 

A Goji Bogyóban található laktát-dehidrogenáz nevű enzim azonban képes lebontani a keletkező tejsavat, minek köszönhetően az izmok lassabban fáradhatnak el, sőt, még a roppant kellemetlen izomláztól is megóvhatjuk magunkat.